Search
CO2-NEUTRALE LEVERING
Bobbi Brown compenseert 100% van de CO2-uitstoot voor de verzending van elke bestelling geplaatst in België via bobbibrown.be.*
HET DOE MOUNTAIN IMPROVED FOREST MANAGEMENT PROJECT
(1) Het Doe Mountain Improved Forest Management Project in de VS beschermt een stuk gemengd-hardhoutbos over 8.500 acres in het noordoosten van Tennessee. Het beheer van het gebied omvat natuurlijke bosgroei en niet-commerciële onderhoudsoogsten om de gezondheid van het bos te bevorderen en de koolstofopslag te ondersteunen. Het Doe Mountain-project is geverifieerd door het Amerikaanse koolstofregister en heeft naar schatting een emissiereductie van 38.000 ton CO2 per jaar.
Hydrologische keramische
waterfilter
Het hydrologische keramische waterfilterproject in Cambodja helpt bij het bieden van toegang tot veilig drinkwater en sanitaire basisvoorzieningen aan 1,7 miljoen mensen in 312.000 huishoudens in meer dan 7 jaar. De vervanging van traditionele houtverbrandende ovens voor het koken van water met deze waterfilters vermindert de uitstoot van broeikasgassen en helpt bij het in stand houden van bossen van Cambodja. Deze bossen bieden belangrijke opslag van CO2 en zijn essentieel voor gezonde ecosystemen en lokaal levensonderhoud, vooral voor vrouwen en kinderen. Het project is goedgekeurd volgens de Gold Standard.
Saint Nikola Windpark
Saint Nikola Windpark, Bulgarije

Het grootste windenergieproject in Bulgarije met 52 turbines, die een capaciteit van 156 MW leveren. Het project draagt bij aan ongeveer 22% van de totale geïnstalleerde energieopwekkingscapaciteit voor windenergie in het land. Het windpark in het stadje Kavarna heeft meer dan 3,2 miljoen MWh elektriciteit geproduceerd en heeft sinds de bouw voorkomen dat meer dan 2 miljoen metrische ton CO2-uitstoot in het milieu terecht zou zijn gekomen. Het project vervangt fabrieken die fossiele brandstoffen verbruiken en vermindert de uitstoot met ongeveer 244.224 ton CO2e per jaar. Het project is goedgekeurd volgens de Verra-norm.

*De Estee Lauder Companies Inc. financiert een uitstootverlagingsproject voor het compenseren van CO2-uitstoot voor bezorging vanuit ons Bobbi Brown Belgisch sorteercentrum naar het adres van klanten (geldt niet voor online en pick-up in de winkel en same-day delivery).